Çiftçiler İsyanda Buğday Alım Fiyatı Belli Oldu! 2022 Buğday Alım Fiyatı 7 TL Olarak Belirlendi..

Çiftçiler 2022 buğday alım fiyatları karşısında sevindi. Çünkü Belediye Başkanı'ndan gelen açıklama sonrası tavan fiyatın belirlendiği öğrenildi. İşte buğday alımı için kilosuna ne kadar verileceği ve Belediye'den gelen açıklamalar haberimizde yer alıyor. Binlerce çiftçi bayram edecek.

Çiftçiler İsyanda Buğday Alım Fiyatı Belli Oldu! 2022 Buğday Alım Fiyatı 7 TL Olarak Belirlendi..

4 Haziran 2022 Cumartesi 13:56

Çiftçilerin 8 TL'ye satılmasına razı geldikleri buğdayın satış fiyatıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda yaşananlar gözler önüne serildi. Peki ya buğdayın kilosu kaç TL'den satılacak? Belediye Başkanı'ndan gelen açıklama doğrultusunda karakılçık buğdayı için çeşitli gelişmeler yaşanıyor.

Buğday Kilosu Kaç TL'den Alınacak?

Çiftçi, elinden 8 TL'ye çıkarmayı düşündüğü karakılçık buğdayı için belediye devreye girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kilosunu 10 TL'ye satın alacak. Böylelikle çiftçi bu gelişmeye çok sevindi. Yapılan açıklamada Belediye Başkanı Soyer'in ifadeleri oldukça önemliydi.

Tavan Fiyattan Buğday Alımı!

Belediye'nin tavan fiyattan buğday alımı yapacak olması sevindirici olarak yorumlandı. Dolayısıyla güncel gelişmelerle birlikte Soyer'in ‘’TMO, buğday fiyatlarının ne kadar olacağını açıklamadı. Fakat biz, çiftçimizin alım gücünü yükseltmek için karakılçık buğdayının kilosunu 10 liradan almaya karar verdik.’’ açıklaması da her şeyi ortaya koydu.