Çeyiz Parası Yardımı Nasıl Alınır? Evlenen Kız Çocuklarına Çeyiz Ödemesi!

Çeyiz ödemesi almak için gerekli şartlar nelerdir? Evlenen kız çocuklarına verilen ödemeye ilişkin detaylar paylaşıldı. Kimler çeyiz ödemesi alabiliyor? Çeyiz parası verilirken dikkat edilen durumlara da değineceğiz. Pek çok kişi, devletin sağladığı sosyal destekler ve nakdi ödemelerden faydalanmakta.

Çeyiz Parası Yardımı Nasıl Alınır? Evlenen Kız Çocuklarına Çeyiz Ödemesi!

19 Şubat 2022 Cumartesi 15:56

Çeyiz yardımı ne işe yarıyor? Evlenen kız çocuklarına verilmekte olan bu yardımla birlikte evliliklerine destek sunulmakta. Ayrıca bu ödemeyi almak için belirli şartları ve kriterleri karşılamak gerekiyor. Çeyiz ödemesi, 2008 yılından beri yapılmaktadır. Dolayısıyla kritik kuralları bilirseniz ödemeyi alma ihtimaliniz artacaktır. Çeyiz ödemesini kimlerin alabileceği de tam olarak merak edilenler arasında.

Çeyiz Ödemesini Kimler Alabilir?

Çeyiz parası ödemesini alabilmek için yetim aylığı almanız gerekiyor. Anne veya babasını kaybeden kız çocuklarının almış olduğu bu yetim aylığı, düzenli olarak ödenmektedir. Yetim aylığı alırken evlenilmesi durumunda ise çeyiz ödemesi veriliyor.

Başvurular 5 Yıl İçinde Yapılmalı!

Evlendikten sonraki 5 yıl içerisinde çeyiz ödemesi için başvuru yapılmalı. Yetim aylığı evlenince kesildiğinden ötürü çeyiz ödemesinde aylık 625 TL'den toplamda 24 ayda 15 bin TL'lik bir ödeme yapılacak. Dolayısıyla yetim aylığı kesilse dahi çeyiz ödemesi ile de belirli bir ödeme almanız mümkündür. Evlenen kız çocuklarının süreye dikkat etmesi gerekiyor.