Çalışan Emekliler İçin Çok Konuşulacak Karar Açıklandı! Yargıtay'dan Emsal Nitelikte İşçi Lehine Karar Haberi!

İşçi ve işveren arasındaki kıdem tazminatından tatil günü ödemelerine ilişkin anlaşmazlık Yargıtay'a taşınmıştı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, temyiz edilen dosyayı inceledi ve kararını duyurdu. Bu haberle birlikte işçi ve işveren arasında soruna neden olan emsal nitelikte bir karar ortaya çıktı.

Çalışan Emekliler İçin Çok Konuşulacak Karar Açıklandı! Yargıtay'dan Emsal Nitelikte İşçi Lehine Karar Haberi!

14 Ağustos 2022 Pazar 11:09

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin vermiş olduğu karar dikkat çekti. Emsal nitelikte olan bu karar ile birlikte işçinin lehine açıklamalar yapıldı. Dolayısıyla işçinin kıdem tazminatı ile ilgili isteğinin yanı sıra tatil ücretlerini de işverenden istemesi dikkat çekti. Bunun için İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu.

İşveren Ödemeleri Reddetti

İşveren, işçinin iddialarını reddetti. Kararın temyiz edilmesi sonrasında Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin verdiği kadar gözler önüne serildi. Bu son açıklama ile birlikte tüm çalışanlar güncel sonucu merak ediyordu.

Yargıtay'dan Karar Geldi

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin kararına ilişkin "Somut olayda, davacının Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yaşlılık aylığı almaya başlamasına rağmen asıl işverene ait işyerindeki çalışmasına kesintisiz çalıştığı ortadadır. Bu çalışmasının istifa ile sonuçlanması sebebiyle kıdem tazminatına hak kazanamaz ise de emeklilik tarihine kadar geçen süre için kıdem tazminatı alacağına hak kazandığı sonucuna varılmıştır. Mahkemece davacının emeklilik tarihine kadar olan çalışma süresi yönünden kıdem tazminatı alacağına hükmedilmesi yerinde ise de tazminata esas ücretin belirlenmesinde hata yapıldığı anlaşılmaktadır. açıklamasında bulunuldu.