BTK Resmi Olarak Açıkladı! Operatör Tarifelerine Zam Geldi!

BTK resmi internet sitesinde yayınlanan gelişmeye göre önemli bir zam geldi. Üstelik zammın oranı %50'yi geçti. Dolayısıyla pek çok mobil kullanıcı şok yaşıyor. Peki mobildekileri ilgilendiren bu zam tam olarak neyi kapsamakta? Zamma dair güncel detaylar ve BTK'nın kararı...

BTK Resmi Olarak Açıkladı! Operatör Tarifelerine Zam Geldi!

9 Nisan 2022 Cumartesi 21:30

Mobil şebekeden yurtiçi aramalara gelen zamla birlikte dakikalık tarifenin değiştiği bilgisi iletildi. Peki ne kadarlık bir zam yapıldı? Geniş zam listesinin yanı sıra merak edilen detayları da sizlerle paylaşacağız. Dolayısıyla zammın boyutu gözler önüne serilecek. Mobil şebekeler üzerinden yapılan yurtiçi aramalardaki zammın boyutu oldukça fazla.

Ne Kadar Zam Geldi?

Mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalara yönelik zammın yüzdelik oranı %50'yi aştı. Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kurul kararı ile zam kesinleşti. BTK'nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Buna göre azami ücretler 87,53 kuruştan 1,23 liraya yükseldi. Dolayısıyla bu şaşırtıcı artışla birlikte vatandaşların nasıl tepki vereceği merak konusuydu. 2022 yılından bu yana gelen zamlara bir yenisinin daha eklenmesi şaşırttı. Bir süredir fiyatların değişmediği biliniyordu. Fakat artık tarife çok daha farklı bir boyuta ulaştı.

Geçen Yıl 80 Kuruştu!

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında 80,64 kuruş olan mobil şebeke arama ücreti, şimdi ise çok daha zamlı halde kullanıma sunulacak. Eğer paket tarife yaptırmaz iseniz yüksek ödemeler yapabilirsiniz. Dolayısıyla aramalara dikkat etmeniz gerekiyor. Kontör sistemi ile arama yapanlar eskisinden daha fazla para vermek zorunda kalacak.