Bitcoin(BTC)'nin İşlem Hacmi Dünyaca Ünlü Markayı Geride Bıraktı!

Bitcoin'in sahip olduğu işlem hacminin Apple'dan fazla olması dikkat çekti. Son dönemde iyice yükselen kripto paralardan biri olan BTC, değerine değer kattı. Peki Apple hisselerinden nasıl daha fazla işlem hacmine sahip olabiliyor? Apple ve Bitcoin arasındaki rekabete yeni veriler eklendi.

Bitcoin(BTC)'nin İşlem Hacmi Dünyaca Ünlü Markayı Geride Bıraktı!

11 Mart 2022 Cuma 15:52

Bitcoin hakkında her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin, işlem hacmi ile Apple'ı adeta solladı. 30 günlük dönem baz alındığında BTC ve Apple'ın günlük ortalama işlem hacmi kıyaslandı. Kripto paralardaki işlem hacmi kimi zaman çok yüksek olabiliyor. Aynı şekilde değerli hisselerde de yüksek hacim dikkat çekmekte. Görünen o ki Bitcoin bu konuda Apple'ı gerisinde bıraktı. Çünkü son dakika gelişmelerine baktığımızda işlem hacmi konusunda %50'den fazla fark atmış vaziyette.

İşlem Hacimlerinde BTC Önde!

Bitcoin, işlem hacmi konusunda Apple'ın çok ilerisinde. Bitcoin'in 30 günlük dönemdeki günlük ortalama işlem hacmi 24.70 milyar dolar olarak açıklandı. Apple'ın ise aynı zaman dilimindeki verileri 15.6 milyar dolarak açıklandı. Dolayısıyla aradaki farkın %50'den fazla olduğu belirtiliyor. Bu fark da kripto paraların hafife alınmaması gerektiğini ortaya koydu.

Bitcoin Değer Kazandı

Öte yandan Bitcoin'in son günlerde yükseldiği ve değerine değer kattığı biliniyor. Bu gelişmenin de BTC'deki işlem hacmini iyice artırdığını gösterdi. 42 bin doları aşan Bitcoin, yükselişini sürdürüyor. Daha ne kadar artar bilinmez ancak işlem hacminde pek çok hisse ve kripto parayı gerisinde bırakacağı kesin.