Bir Zamda İstanbulkart Bedellerine Geldi! İstanbulkart Fiyatı Ne Kadar Oldu?

İstanbul Kart, kart bedelleri artış sağlandı. İstanbul Kart metro, otobüs, tramvay, metrobüs ve vapur ulaşım araçlarına binmek için kullanılıyor. Yeni ücret tarifesi ne zaman devreye girecek? Yeni İstanbul Kart fiyatları ne kadar? Hangi tarifelere zam yapıldı? İstanbul Kart tüm detaylarıyla haberimizde paylaşımı sağlandı.

Bir Zamda İstanbulkart Bedellerine Geldi! İstanbulkart Fiyatı Ne Kadar Oldu?

4 Şubat 2022 Cuma 14:06

İBB yeni alınan karar doğrultusunda İstanbul Kart fiyat ücretlerine zam getirdi. Yeni zamla birlikte yüzde 92 bir zamla çıkıyor. Anonim kart 13 liradan 25 liraya yükseldi. Yapılan zamlı fiyat tam maliyeti yansımadan da yapıldığı da belirtiliyor.

Yeni Gelen İstanbul Kart Fiyatları

Öğretmen, öğrenci ve 60 yaşını dolduran kişilere verilen İndirimli İstanbul Kart, engellerin kullanmış olduğu Ücretsiz ve mavi kartlar yüzde 75 zam getirilerek 20 liradan 35 liraya yükseldi.

Ada Sakini kartı 20 liradan 35 liraya, Denetim Kartı 40 liradan 50 liraya, Özel tasarımlı İstanbul kartı 20 liradan 40 lira, Personel Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 26 liradan 35 liraya, Araç Kullanım Belgesi Kartı fiyatı ise 40 liradan 50 liraya çıkarıldı.

Ayrıca vizeleme ücretlerine zam getirilerek 5 liradan 13 liraya çıkarılması sağlandı. Yaşanan süreçle ilgili olarak Anonim İstanbul kart fiyatlarının maliyeti 35 lira olup satış fiyatı olarak 25 lira olarak sunulduğu da belirtildi. Yeni gelen zamlarla birlikte masrafların da arttığı gözüküyor. İlerleyen zamanlarda ne tür etkileri olacak göreceğiz.