Bir Çok Şeyden Sonra Şimdi İse Suya Zam Geliyor! Su Fiyatları Ne Kadar Olacak?

İSKİ, 16 Şubat'ta 1. Olağanüstü Genel Kurulu ile toplanacak. Zam konusunun görüşüleceği belirtildi. Su faturalarına yüzde kaç zam gelecek? Elektik fiyatlarının artmasından sonra, İstanbullular su faturasına daha fazla ödeme yapacak. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin alacağı fiyat artışı kararına ilişkin son gelişmeler...

Bir Çok Şeyden Sonra Şimdi İse Suya Zam Geliyor! Su Fiyatları Ne Kadar Olacak?

12 Şubat 2022 Cumartesi 19:04

İSKİ, elektrik fiyatlarından sonra su faturalarına zam görüşmelerinin yapılacağı 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda bir araya gelecek. Geçtiğimiz aylarda da su faturalarına zam yapılmıştı. Son elektirk zamlarıyla birlikte pek çok kalemde fiyat artışı yaşandı. Peki faturalara yüzde kaç zam gelmesi bekleniyor?

Faturalar Zamlanacak mı?

Su faturasına zam geleceği konuşuluyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) 1. Olağanüstü Genel Kurulu, 16 Şubat'ta yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılımıyla zamlarla ilgili görüşmelerin yapılacağı belirtildi. Nasıl bir karar verileceği ise henüz belli değil. Ancak yüksek ihtimalle fiyatlarda artış yaşanması bekleniyor. İSKİ'nin her ne kadar su üzerine kurulu bir yapı olsa da elektrik de kullandığı bilinmekte. Dolayısıyla elektrik faturalarındaki artış İSKİ'yi de etkiledi. Elektrik kullanımına ilişkin ödenecek bedelin zamlanması, şirketleri de etkilemişe benziyor. Bu nedenle yalnızca İSKİ değil pek çok kuruluşun zam konusunda sıcak baktığı bilinmekte.

Yüzde Kaç Zam Gelecek?

İSKİ'nin alacağı karar doğrultusunda su faturalarına gelecek zam henüz belirlenmedi. Ancak yüzdelik olarak kaç geleceğiyle ilgili çeşitli tahminler yapılıyor.