Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları ÖTV ve KDV'den Dolayı İndirim Geldi! Benzin, Motorin ve LPG Pompa Fiyatları Ne Oldu?

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? KDV ve ÖTV indirimi ile ulaşım fiyatlarında indirim bekleniyor. Üstelik araç sahipleri daha uyguna benzin, motorin ve LPG satın alabilecek. İşte gıda fiyatlarında olduğu gibi akaryakıt fiyatlarında da yapılması beklenen vergi indirimi...

Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları ÖTV ve KDV'den Dolayı İndirim Geldi! Benzin, Motorin ve LPG Pompa Fiyatları Ne Oldu?

15 Şubat 2022 Salı 18:46

Akaryakıt fiyatlarında yapılacağı belirtilen ÖTV ve KDV indirimi ile birlikte herkes heyecanlandı. Araç sahipleri, akaryakıtın düşmesini bekliyor. Peki bu gerçekten olacak mı? Pek çok kişinin heyecanla beklediği gelişmeye ilişkin ne kadar indirim yapılacak göreceğiz. Benzin, motorin ve LPG fiyatları gözler önüne serildi. Neredeyse her hafta zam yapılmakta. Dolayısıyla 2022 yılından bu yana akaryakıt fiyatlarına defalarca fiyat artışı uygulandı.

KDV ve ÖTV Düşebilir

KDV ve ÖTV fiyatlarının %1'e çekilmesi durumunda motorin ve benzin için ortalama 4 TL'ye yakın bir indirim yapılabilir. LPG'de ise bu fiyat 2,50 TL civarında olması bekleniyor. Fiyatların düşmesiyle birlikte brent varil ve ham petrol fiyatlarına göre akaryakıtın tekrardan yükselmesi gündeme gelebilir. Ancak henüz kesin bir gelişme yaşanmış değil. Dolayısıyla araç sahiplerine bu hafta müjdeli haber verilebilir veya verilemeyebilir.

Akaryakıtta Düşüş Bekleniyor

Gıda fiyatlarına uygulanan KDV indiriminin benzeri akaryakıt fiyatları için de geçerli olabilir. Artan ulaşım fiyatları ve vatandaşına akaryakıt alma konusunda çektiği maddi zorluk göz önünde bulundurulacak. Böylelikle yakın zaman içerisinde akaryakıt fiyatlarıyla ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir.