Belediyeler Su Fiyatlarına Bir İndirim Daha Yaptı! Bundan Sonra Su Fiyatları Daha Düşecek mi Artacak mı?

Belediyelerde su fiyatlarının bir ayda iki defa düşmesi şaşırttı. Pek çok kişi hangi belediyenin su indirimi yaptığını merak ediyor. Su faturasının eskisine göre daha düşük geleceği belirtildi. %7'lik ikinci indirim büyük ses getirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatından sonra bir kez daha yapılan indirim...

Belediyeler Su Fiyatlarına Bir İndirim Daha Yaptı! Bundan Sonra Su Fiyatları Daha Düşecek mi Artacak mı?

16 Mart 2022 Çarşamba 16:53

Su fiyatlarına ilişkin yaşanan gelişme dikkat çekti. Belediyenin hamlesi ile artık su faturalarının düşeceği vurgulandı. Pek çok kişinin merak ettiği su faturasındaki güncel durum gözden kaçmadı. Adıyaman Belediyesi'nden gelen açıklamada yetkililer su fiyatlarına tekrardan indirim yaptığını belirtiyor.

1 Ay Önce de İndirim Yaptılar

Öte yandan Adıyaman Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile %8 KDV'si olan su faturalarını %1 KDV'ye düşürdü. Böylelikle fiyatlarda ciddi oranda bir düşüş yaşandı. Şimdi ise tekrardan bir indirim yapıldığı belirtiliyor. Adıyaman'da yaşayan kişiler bu gelişmeden fazlasıyla memnun kaldı.

%7'lik İndirim Yapıldı

Geçtiğimiz günlerden itibaren geçerli olan bu indirimle birlikte vatandaşın faturasına daha az yük binecek. 2022 yılı itibariyle pek çok kaleme zam geldi ve bu kalemler arasında su faturası her ne kadar düşük bir yer kaplasa da Adıyaman Belediyesi'nin indirim kararı dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde Ak Parti'ye bağlı diğer belediyelerden de indirim haberi gelecek mi göreceğiz. Su faturasının yanı sıra elektrikte de benzer adımların atılabileceği belirtiliyor.