Beklenen Doğalgaz Zammı Haberi Geldi! Yüzde Kaç Fiyat Artışı Olacak!

Doğalgaz zammıyla birlikte güncel gelişmeler ortaya çıktı. Pek çok kişi bu zamları nasıl karşılayacağını düşünüyordu. Yapılacak olan doğalgaz zammı Nisan ayından itibaren geçerli olacak diye bekleniyor. İşte doğalgaza yapılan zammın boyutu ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor...

Beklenen Doğalgaz Zammı Haberi Geldi! Yüzde Kaç Fiyat Artışı Olacak!

27 Mart 2022 Pazar 21:29

Doğalgaz, son zamanlarda Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş krizinden bir hayli etkilenmişe benziyor. AB ülkeleri bunun çilesini çekerken sıra Türkiye'deki fiyatlara geldi. Nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere doğalgaz fiyatlarına zam uygulanacağı belirtiliyor. Tüp fiyatları da bilindiği üzere rekor bir zamla satışa sunuluyor.

Doğalgaza Ne Kadar Zam Geldi?

Doğalgaza yapılan zammın %30 civarında olacağı belirtiliyor. Sanayiye gelecek bu zamla birlikte önemli gelişmeler meydana gelecek. Sanayide iş yapanların nasıl tepki göstereceği merak ediliyor.

Zam Konutlara Yansıyacak mı?

Şu an için doğalgaz fiyatlarının konutlara yansıması beklenmiyor. Dolayısıyla bu haber vatandaş tarafından olumlu karşılandı. Ancak bir yandan da sanayiye gelen zammın birkaç ay sonra doğalgaz için de geçerli olabileceği iddiası gündemden düşmemekte. Dolayısıyla sanayiye doğalgazın bu kadar yüksek fiyattan verilmesi gözden kaçmıyor. Peki vatandaş bu zammı nasıl karşılayacak? Yakın zamanda bir açıklama gelir mi göreceğiz.