Bedelli Askerlik Rekor Fiyata Ulaştı! 3 Yılda Rekor Zam Yapıldı!

Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin ödemesi gereken bedelde ciddi bir artış yaşandı. Son 3 yılla birlikte toplamda %155'lik zam yapıldı ve 80 bin TL ücret belirlendi. Peki ya bedelli askerlikte yapılan görev süresi ne kadar? Bedelli askerliğe olan talebin azalması gibi bir ihtimal doğdu.

Bedelli Askerlik Rekor Fiyata Ulaştı! 3 Yılda Rekor Zam Yapıldı!

5 Temmuz 2022 Salı 21:11

Askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenlerin yapması gereken ödeme belli oldu. Yeni zamla birlikte 80 bin TL'ye bedelli askerlik yapılabilecek. Böylelikle 6 ay askerlik yerine 1 ay askerlik yapılacak. Peki ya bedellideki artış neden bu kadar fazla? Son yıllardaki yükselişe dikkat çeken yetkililer, son 3 yılın zamlarına değindi.

%155'lik Artış oldu!

Bedellideki rekor niteliğinde artışla birlikte 3 yıl öncesine kadar çok daha düşük olduğu belirtiliyor. %155'lik yükseliş neticesinde bedelli askerliğin iyice pahalı hale geldiği görülüyor. Enflasyonu bir şekilde ödemelere yansıması buradan anlaşılmakta. TÜİK'in açıkladığı verilerle bağlantılı şekilde artış yaşandığı tahmin edilmekte. Üstelik dövizin de etkili olduğu tahmin ediliyor.

80 bin TL'ye Değecek mi?

Öte yandan daha ucuz olan ve kredi ile halledilebilen bedelli askerlik ücreti, şimdi çok daha yüksek fiyat olması nedeniyle vatandaşın kafasını karıştırdı. 80 bin TL'lik ücretin 5 aya değip değmeyeceği merak ediliyor.