Başvurusuz Hesapsız 15 bin TL Çeyiz Parası Desteği Evlenenlerin İlacı Olacak!

Evlenmeyi düşünenler için çeyiz parası veriliyor. Peki bu ödemeyi tüm evlenenler alacak mı? Belirli şartları karşılayan kadınlar 15 bin TL'lik ödemenin sahibi olacak. Herhangi bir hesap açma şartı olmadan SGK müdürlüklerine başvurarak alacağınız çeyiz parasına dair bilinmeyenleri aktarıyoruz.

Başvurusuz Hesapsız 15 bin TL Çeyiz Parası  Desteği Evlenenlerin İlacı Olacak!

21 Nisan 2022 Perşembe 15:30

Çeyiz parası ile evlenme hazırlığında olan kadınlar önemli bir gelir elde ediyor. Evlilikle birlikte çeşitli borçların altına girildiği ve masraf yapıldığı için devletin bu konuda yardımı oldukça önemli. Peki ya çeyiz parası nasıl alınabilir? Toplamda ne kadarlık bir ödeme sahibi olacaklar?


Kimler Çeyiz Parası Alabilir
Devlet, SSK’lı ya da Bağ-Kur’lu anne veya babasını kaybeden yetim kadınlara ödeme sağlamaktadır. Evlenmeleri halinde bu ödemenin kesilmesinden ötürü 24 aylık peşin bir ödeme tek seferliğine sağlanır. Dolayısıyla çeyiz parası adı altında bu ödeme karşı tarafa verilir. Evlendikten sonra 5 yıl içerisinde bu ödemeyi alabilmek için SGK müdürlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz.


Çeyiz Parası Ne Kadar?
Çeyiz parasının 2500 TL üzerinden hesaplandığını var sayalım ve kadının hissedarlığı da %25 olsun. Bu noktada 625 TL'nin 24 ay kadar ki ödemesi kişiye verilir. 15 bin TL'lik ödeme evlendiği gerekçesi ile tek seferlik çeyiz parası olarak ödenecektir. Haliyle bu durum çeyiz parası alacak kişi için geçerli. Söz konusu evliliklerde bu ödeme bir kereye mahsus verilir. Yetim aylığı alan kişiler evlendikten sonra bir daha bu ödenekten faydalanamaz.