Başvuranlara Aylık 5000 TL Ödeme! PTT Üzerinden Paranızı Alabilirsiniz!

PTT hesaplarınıza anında çekebileceğiniz ödemeye ilişkin detaylar paylaşılıyor. Peki ya başvuru yapılması halinde kimler bu fırsattan yararlanabilecek? Aylık 5000 TL'lik ödeme için karşılamanız gereken şartlardan söz ediyoruz. Güncel fırsatlar ve çok daha fazlası sizlerle olacak.

Başvuranlara Aylık 5000 TL Ödeme! PTT Üzerinden Paranızı Alabilirsiniz!

24 Ağustos 2022 Çarşamba 20:35

İş hayatı sona eren pek çok kişi, işsizlik maaşı alarak geçimini sağlamakta. Öte yandan işsizlik maaşı almak isteyenlerin karşılaması gereken şartlar bulunuyor. Peki ya kimler bu maaştan yararlanabilir? SGK'lı çalışanlara sunulan fırsatla ilgili merak edilenleri yanıtlıyoruz. Öyle ki son zamanlarda sigortalı çalışanların işsizlik maaşı başvurusunda artış oldu. Sizler de aylık 5123 TL'ye kadar ödeme alabileceksiniz.

Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir?

İşsizlik maaşı almayı hak eden kişileri madde madde sıralayacağız. Dolayısıyla sizler de bu şartları karşılıyorsanız bir an önce başvuruda bulunabilirsiniz. Kısa süre içerisinde başvurunuz sonuçlanacaktır. İşsizlik maaşınızı aylık olarak PTT üzerinden alacaksınız. Elbette belirli bir süre boyunca maaş almanız mümkündür. İşte aranan şartlar:

  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.