Bakanlık Açıklama Geldi! Doğalgaz Desteği Veriliyor! Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz faturalarının artması ile bu destek büyük öneme sahip. Yılda iki defa doğalgaz desteği alarak faturalarınızı ödeyebilirsiniz. Doğalgaz Tüketim Desteği başvurusu için gerekli olan şartlardan bahsedeceğiz. E-devlet ile doğalgaz yardımı başvurusu ve şartları...

Bakanlık Açıklama Geldi! Doğalgaz Desteği Veriliyor! Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

19 Şubat 2022 Cumartesi 15:23

Doğalgaz faturalarına destek kapsamında doğalgaz desteği başvuruları açıldı. Pek çok vatandaş başvuruları nasıl yapacağını merak ediyor. Ortaya çıkan gelişmelere göre doğalgaz başvuruları nasıl yapılacak ortaya çıktı. E-devlet üzerinden başvuru sağlayabileceğiniz gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da başvurmak mümkündür.

E-Devlet ile Başvuru

E-Devlet'e girerek arama kısmına Doğalgaz Tüketim Desteği yazmanız takdirde başvuruya ilişkin güncel bilgileri elde edebilirsiniz. Vatandaşlar, gerekli şartları sağlamaları durumunda yılda iki defa doğalgaz destek ödemesi alacak. Bunlar da faturalar için kullanılabilecek.

Doğalgaz Yardımı Nasıl Yapılacak?

Eğer doğalgaz desteği almaya hak kazandıysanız ödeme başında 450 TL ila 1150 TL alacaksınız. Faturanızı PTT'ye gidip ibraz ettirmeniz gerekecek. Ancak ön ödemeli sayaç kullanıyorsanız doğalgaz ödemesi kartınıza yatırılacak. Eğer sizler de bu yardımdan faydalanmak istiyorsanız e-devlet üzerinden hızlı şekilde başvuruda bulunabilirsiniz. Uygun görülmeniz takdirde tarafınıza dönüş yapılacak ve değerlendirmenin olumlu sonuçlandığı belirtilecektir. Üstelik yine e-devlet üzerinden güncel sonuçları kontrol edebileceksiniz.