Bakan Bilgin 3600 Ek Gösterge İçin Tarih Verdi! EYT'liler İçin Son Dakika Açıklaması!

Bakan Bilgin 3600 ek göstergenin ne zaman geleceğini açıkladı. Üstelik emeklilikte yaşa takılanlar da heyecanla erken emeklilik için bekliyor. Bu konuda nasıl bir adım atılacak? Bakan Bilgin, Meclis'teki çalışmalardan bahsetti ve yakın zamanda ne gibi gelişmeler olacağını söyledi.

Bakan Bilgin 3600 Ek Gösterge İçin Tarih Verdi! EYT'liler İçin Son Dakika Açıklaması!

21 Nisan 2022 Perşembe 17:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Meclis'ten bir an önce geçmesi beklenen 3600 ek gösterge için büyük bekleyiş sürüyor. Ayrıca yapılan açıklamalar doğrultusunda EYT'lilerle ilgili de çeşitli gelişmeler yaşandı. Peki emeklilikte yaşa takılanlar mutlu sona ulaşabilecek mi?

3600 Ek Gösterge Ne Zaman?

3600 ek gösterge için komisyonun 10 Mayıs'ta son defa toplanacağını söyledi. Dolayısıyla Mayıs ayında kararın verilmesi ve milyonlara müjdeli haberin duyurulması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler ışığında bizleri başka hangi gelişmeler bekliyor olacak zamanla göreceğiz. Şimdilik büyük bekleyişin sürdüğü belirtelim.

EYT Gelecek mi?

Öte yandan EYT müjdesinin verilip verilmeyeceği merak ediliyordu. Konuya ilişkin çeşitli açıklamalar yapıldı. Bakan Bilgin'in sözleri dikkatle dinlendi:

"Bu tartışmalar bazen Meclis'te de oluyor. Açıklamalarda bulunan bazı milletvekillerimiz oluyor. Siyasetçilerin bu açıklamaları yapması doğal bir şey. Şu anda gündemimizde bu yok. Ben gündemimizde olan konuları konuşmayı seviyorum. Gündemimizde 3600 ek gösterge var, kamudaki sözleşmeli çalışanlar var.