Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Düşürecek Yeni Gelişme! Resmi Açıklama Bakanlıktan Geldi!

Rusya'dan gelen ayçiçek yağına ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Mersin'e ulaşan 6 bin 99 ton ayçiçek yağı, işlenmek üzere sevkiyata çıkarıldı. Sevkiyat tamamlandıktan sonra işleme süreci başlayacak. Peki ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapılacak mı?

Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Düşürecek Yeni Gelişme! Resmi Açıklama Bakanlıktan Geldi!

17 Mart 2022 Perşembe 16:32

Rusya'nın Yisk Limanı'ndan hareket eden ayçiçek yağına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 6 bin 99 ton ayçiçek yağının Mersin'e geldiği belirtildi. 1 haftalık sürede gelen bu yağın işleneceği ve sonrasında satışa sunulmak üzere dağıtıma çıkarılacağı belirtildi. Lilac isimli geminin ayçiçek yağını getirmesi sevinçle karşılandı. Son zamanlarda 5 litresi ciddi şekilde yükselen ayçiçek yağındaki bu durum vatandaşların cebini zarara sokuyordu. Bi ara fiyatı 200 TL'ye kadar çıkmıştı. Şimdi ise ortalama değerin hala üzerinde satışa sunuluyor. Dolayısıyla bu sıvıyağın bir an önce işlenip satışa sunulması oldukça önemli durmakta. Daha fazla fiyat artışının önüne geçilecek ve belki de indirim sağlanacak.

Sevkiyat Sürüyor

Ayçiçek yağının depoya olan sevkiyatı için 30 saatlik süre tahmininde bulunuldu. Dolayısıyla sevkiyat tamamlandıktan sonra işleme süreci başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yapılan stokçuluğa tepki göstermişti. Konuyla ilgili yetkili birimler denetime çıkmıştı.

Fiyatlar Düşecek mi?

Ayçiçek yağı fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak konusu haline geldi. Sıvıyağdaki son dakika gelişmesini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla merak edilen sorular da yanıt bulacak.