Ayçiçek Yağı Fiyatlarında Şok Zamlar! Bu Fiyata Sıvıyağ Satın Alınır mı?

Ayçiçek yağına yeni bir zammın kapıda olduğu belirtildi. Sıvıyağ fiyatlarına zam üstüne zam yapılırken, gözler Haziran sonrasına çevrilmiş vaziyette. Peki ya 5 litrelik ayçiçek yağı kaç TL'den satışa sunulacak? Söz konusu gelişmeler ve dahası haberimizde anlık olarak yer aldı.

Ayçiçek Yağı Fiyatlarında Şok Zamlar! Bu Fiyata Sıvıyağ Satın Alınır mı?

14 Haziran 2022 Salı 12:39

Ayçiçek yağı fiyatı, geçtiğimiz yıllara göre çok arttı. Ayçiçek fiyatının artmasıyla birlikte yağında da şok artış yaşandı. Dolayısıyla üreticiler yeni bir zammın olabileceğine işaret ediyor. 5 litrelik ayçiçek yağının ortalama 150 - 180 TL'ye satılması üzerine vatandaşlar alım konusunda sıkıntı çekiyordu. TMO gibi çeşitli yerlerde daha ucuza satılsa da bu tam anlamıyla yeterli değil. Dolayısıyla yeni bir zammın gelebileceği belirtiliyor. Her ne kadar üretim her geçen gün artsa da ayçiçek yağı fiyatının çeşitli nedenlere bağlı olarak daha pahalıya satılabileceği ortaya çıktı.

Ayçiçek Yağı Zamlanacak mı?

Ayçiçek yağı fiyatlarında Haziran ayından sonra yeni bir zam gelebilir. Temmuz ayı itibarıyla gıdadaki pek çok kalemin zamlanacağı tahmin ediliyor. Şimdilik resmi açıklama gelmedi ancak ayçiçekteki zam beklentisiyle birlikte ayçiçek yağı da bundan etkilenebilir.

Sıvıyağ Kaç TL Olacak?

Ayçiçek yağındaki güncel olarak ortalama litre başı 35 TL'ye satıldığını bilmekteyiz. Bunun birkaç TL daha artması beklenebilir. Söz konusu gelişmeye dair sıvıyağdaki detayları aktarmaya devam edeceğiz.