Ayçiçek Yağı Fiyatları Yeni Düzenlemeyle Birlikte 5LT Yağ 80 Lira Oluyor! Resmi Açıklama Az Önce Geldi!

Mutfak alışverişlerinde bütçeyi en çok zorlayan malzemelerden biri de Ayçiçek yağı olarak yer almıştı. Son bir yılda rekor zamlarla birlikte vatandaşların alım gücü düşmüştü. 5 litrelik Ayçiçek yağı fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar yeni bir söylentiye duyulması birlikte merakla beklenir hale geldi. KDV indirimi olmasıyla birlikte market alışverişleri daha ucuza yapılabilecek.

Ayçiçek Yağı Fiyatları Yeni Düzenlemeyle Birlikte 5LT Yağ 80 Lira Oluyor! Resmi Açıklama Az Önce Geldi!

26 Ocak 2022 Çarşamba 18:31

Mutfak alışverişlerinde büyük artış olarak Ayçiçek yağı, süt, un ve yumurta olarak yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyulan yeni adımda KDV indirimi gelmesi bekleniyor. KDV oranlarında düzenleme yapılmasıyla birlikte fiyatların değişimi sağlanacak. Vatandaşın alım gücü konusunda çalışmaların sürdüğü dönem içerisinde beklenti çok yüksek hale geldi.

KDV İndirimi Ne Zaman Yapılacak?

KDV indirimi sürecinde çalışmalar devam ettiği söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği talimat sonrasında çalışmalar yapılarak KDV oranlarında düzenleme sağlanacak.

KDV indirimleri kabul görmesiyle birlikte temel gıda ürünlerine indirim sağlanacak. Bu sayede daha ucuz bir şekilde alışverişlerini tamamlayabilecekler. Çalışmaların sürdüğü bu tarafta tüm sektörlerle ortak çalışma yapılarak hareket ediliyor.

KDV İndirimi Olursa Ayçiçek Yağı Ne Kadar Olacak?

KDV İndirimi geldiğinde yaklaşık olarak 100 TL üzerinde satılan Ayçiçek yağı fiyatları 80 TL’ye kadar düşme bekleniyor. KDV İndirimi çalışmaları bitmesi Şubat ayında açıklanması da bekleniyor. Vatandaşların bu durumu dört gözle bekleyerek hareket ediyor. İlerleyen günlerde net bir şekilde haberleri gelecektir.