Asgari Ücretle Artık Ev Sahibi Olabileceksiniz! Bakanlık Resmi Olarak Açıkladı!

Sosyal konut projelerindeki fırsatlar ortaya çıktı. TOKİ'nin inşa edeceği evlere dair detaylar paylaşıldı. Son zamanlarda artan konut fiyatlarına rağmen uygun fiyata ev sahibi olmak hala mümkün. İşte detaylarıyla birlikte merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı.

Asgari Ücretle Artık Ev Sahibi Olabileceksiniz! Bakanlık Resmi Olarak Açıkladı!

31 Temmuz 2022 Pazar 16:38

Sosyal konut projeleri büyük dikkat çekiyor. Son zamanlarda TOKİ inşaları ile birlikte ev sahibi olan vatandaş sayısı da iyice arttı. Dolayısıyla bakanlığın verdiği yeni müjde ile birlikte merak edilenler yanıt buldu. Peki ya kimler ev sahibi olacak? Dikkat çeken gelişmeler ve dahasını sizlerle paylaşacağız. Bakanlıktan gelen açıklama büyük öneme sahip. Düşük gelirli vatandaşlar, artan ev fiyatlarına rağmen kendilerine ait konut satın alabilecekler.

Binlerce Konut Yapılacak

Yeni proje ile birlikte binlerce konut yapılacağı belirtildi. Bunun için özel bir çalışma yürütülüyor. 81 ilde gerçekleşen projeye dair detaylar da paylaşıldı. Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki son durumu açıklayacağız.

Bakan Kurum Müjdeyi Verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, yaptığı açıklama ile vatandaşlara ve kamuoyuna bilgi verdi. Açıklamasında "İnşallah önümüzdeki ay itibariyle Cumhurbaşkanımızın milletimize müjdeleyeceği, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız. Bu çerçevede aslında konutlarımızı yaptığımız alanlarla yüzde 50’sini yeşil alanlara terk ediyoruz. İçinde sosyal donatıları var, yeşil alanları var, camileri var, okulları var ve aslında medeniyetimizin bize tarif ettiği şehirleşme modelini 81 ilimizde yaygın bir şekilde sürdürüyor olacağız." ifadesine yer verdi.