Asgari Ücrete Yeni Zam mı Geliyor? Temmuz 2022 Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücretli vatandaşları sevindirecek bazı açıklamalar yapıldı. Hükümet kanadından gelen açıklamada asgari ücrete yeni bir zam yapılabileceği belirtildi. Üstelik Temmuz ayında yeni bir zam açıklaması gelebilir. Artık asgari ücret yılda 2 defa mı değiştirilecek? Temmuz 2022 asgari ücreti kaç TL olacak?

Asgari Ücrete Yeni Zam mı Geliyor? Temmuz 2022 Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

22 Mart 2022 Salı 20:03

Asgari ücrete dair son dakika gelişmeleri şaşırttı. Pek çok kişi güncel asgari ücret fiyatının artacağını düşünüyor. Özellikle de AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan gelen açıklama sonrasında Temmuz ayında yeni bir zammın yapılabileceği belirtildi. Bu zamla birlikte asgari ücret kaç TL olacak? Ayrıca asgari maaşın normalde senede bir defa değiştirildiği biliniyor. Cahit Özkan da mevzuata dair çeşitli yorumlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı'nın da Haberi Var!

Cumhurbaşkanı'nın da asgari ücrete dair yeni bir zam yapma planının olduğunu vurguladı. Cahit Özkan'ın bu açıklaması sonrasında mevzuatın düzenlenebileceği ve senede iki defa zam yapılabilmesinin önünün açılabileceği vurgulanıyor. Gerektiği takdirde bu düzenleme tekrardan gündeme gelecek. Vatandaşın enflasyona karşı ezdirilmeyeceği belirtildi.

Temmuz'da Yeni Zam Gelebilir

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın açıklamasıyla birlikte Temmuz ayında yeni zam gelebilir. Asgari ücretin 2022 Temmuz ayı ile birlikte 5000 TL seviyelerine ulaşabileceği iddia ediliyor. Bakalım güncel sonuçlara göre vatandaşlar enflasyona karşı ne kadar zam alacak?