Asgari Ücrete Yeni Zam Geliyor! Bakan Son Dakika Olarak Duyurdu

Asgari ücretlilerin yakından takip ettiği yeni zamma dair detaylar paylaşıldı mı? Pek çok kişi 3. zammın olacağını düşünüyor. Kasım ayında asgari ücret zamlanacak mı? Asgari ücretlilerin yakından takip ettiği gelişmelere haberimizde yer vereceğiz. 2022 yılının yeni asgari ücreti belli oldu mu?

Asgari Ücrete Yeni Zam Geliyor! Bakan Son Dakika Olarak Duyurdu

20 Ağustos 2022 Cumartesi 12:17

Asgari ücretlilerin merakla beklediği yeni zamma dair çeşitli açıklamalara yer veriliyor. 5500 TL net maaş kararından sonra 1500 TL daha yapılıp yapılmayacağı merak edildi. Öte yandan Kasım ayında yeni zamla ilgili çeşitli iddialara yer veriliyor. Bu yıl içerisinde 3. zam yapılacak mı? Asgari ücretteki son durum merak ediliyor. Detayları sizlerle paylaşacağız.

Asgari Ücret Zamlanacak mı?

Asgari ücrete zam gelecek mi sorusunun yanıt bulması bekleniyor. Çünkü Bakan Bilgin'den gelen açıklamalar genel olarak zammın yapılmaya müsait olduğu yönündeydi. Vatandaşın enflasyona ve alım gücünün düşüklüğüne karşı ezdirilmeyeceği vurgulanıyordu. Açıklamasında “Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız” ifadesine yer vermişti.

Kasım'da Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücrete Kasım ayında zam gelir mi bilinmiyor. Çünkü bu gelişmeye dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla merak edilen detaylar ve çok daha fazlası haberimizde olacak. Güncel detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.