Asgari Ücret Vergi İstisnasının Detayları Belli Oldu! Resmi Açıklama Geldi!

Asgari ücretteki zam miktarıyla birlikte ücretlerin asgari aylığa kadar olan kısmının vergi dışı bırakılması ile ilgili yasal düzenlemenin uygulama tebliğ de yayınlandı. Yüzbinlerce işletme, Ocak ayı bordrolarını düzenlemek için kolları sıvadı.

Asgari Ücret Vergi İstisnasının Detayları Belli Oldu! Resmi Açıklama Geldi!

29 Ocak 2022 Cumartesi 15:27

Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasına ilişkin esaslar, yeni yılla birlikte belirlenmeye başladı. Bu esaslara göre yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkının yanı sıra eksperlere, spor hakemlerine, resmi arabuluculara ve sporculara yapılan ödemeler de istisna olarak kabul edilecek. Uygulama, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayınlanacak yürürlüğe girdi. Bu sayede asgari ücretin gücü daha da arttı.

Asgari Ücretliye Net 4 bin 253 Lira Kalıyor!

Asgari ücret için yapılan vergi istisna düzenlemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan son değişikliklere göre yeni yılda belirlenen asgari tutar için 5 bin 4 liradan sadece sigorta kesintileri uygulanacak. Asgari ücretliden gelir vergisi ve damga vergisi alınmayacak. Bu sayede asgari ücretlinin cebine net olarak 4 bin 253,40 lira girecek.

Düzenleme Asgari Ücretin Üzerinde Aylık Alanları da Kapsıyor!

Son düzenlemeler asgari ücret alan vatandaşları çok sevindirdiği gibi asgari ücretin üzerinde aylığı olanlara da avantaj sağlayacak. Asgari ücretten fazla maaş alanlar için sadece asgari ücrete isabet eden ücretlerden gelir ve damga vergisi alınmayacak. Örneğin 8 bin lira maaşı olan bir çalışandan istisna nedeniyle 638 lira gelir vergisi ve 37,95 lira damga vergisi alınmayacak.