Asgari Ücret Temmuz Zammını Hükümet Kanalı Resmen Duyurdu!

Asgari ücretteki Temmuz zammı ortaya çıktı. Milyonların izlediği kanal öyle bir duyuru yaptı ki 2022 Temmuz ayı asgari ücret zammına değindi. Peki yüzde kaç zam yapılacak? Bakanlıklardan gelen açıklamayla birlikte zamma dair güncel detaylar da belli oldu. İşte asgari ücretteki son dakika gelişmeleri...

Asgari Ücret Temmuz Zammını Hükümet Kanalı Resmen Duyurdu!

9 Haziran 2022 Perşembe 11:21

Asgari ücret zammına dair çeşitli gelişmeler gözler önüne seriliyor. Öyle ki artık asgari ücret zammıyla ilgili merak edilenler de yanıt bulmak üzere. Enflasyon oranları göz önünde bulundurulur ise ikinci bir zam gelir mi sorusunun yanıtı da o kadar şeffaf olacaktır. AKP kanadından bu konuyla ilgili hem olumlu hem de ılımlı açıklamalar geldi. Ancak şimdilik netleşen bir adım atılmadığını belirtelim. Fakat A Haber'de öyle bir gelişmeye değinildi ki herkesin ağzı açık kaldı. Yeni bir zam mı geliyor? Asgari ücret 2022 yılında kaç TL olacak?

Asgari Ücret Zamlanacak mı?

Son 5 aylık enflasyon verisi alındığında ve Haziran ayı ile birlikte minimum ne kadar zam yapılacağı merak konusu haline geldi. Uzmanlar, bu konuda çeşitli öngörülerini masaya yatırıyor. Öyle ki eğer asgari ücrete zam gelirse maaşın ortalama 6400 TL olabileceği belirtilmekte.

%40 Zam Gelebilir!

Son 5 aylık enflasyon verisinin bile %35'lik fark yarattığı ortaya çıktı. Haziran ayı da dikkate alınır ise en düşük %40'lık bir zammın gündeme gelebileceği belirtiliyor. Temmuz ayından itibaren 2022 yılının güncel asgari ücreti duyurulabilir. Bu konuda bakanlıklardan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklama fazlasıyla önemli.