Asgari Ücret İçin Yeni Teklif Sunuldu! Asgari Ücret 6.000TL mi Oluyor?

Asgari ücretli vatandaşların yakından takip ettiği 2022 yılı asgari maaş zammı için harekete geçildi. Bu noktada muhalefetten de teklif geldi. Peki ya Temmuz ayında asgari ücret için ne kadar zam önerildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan maaş artışı için bir açıklama yaptı mı?

Asgari Ücret İçin Yeni Teklif Sunuldu! Asgari Ücret 6.000TL mi Oluyor?

10 Haziran 2022 Cuma 15:19

Asgari ücrete gelen yılbaşı zammıyla birlikte rekor oranda bir maaş artışı yaşanmıştı. Ancak aylar içerisinde açıklanan enflasyonla beraber bu zammın önemli bir kısmı eridi. Dolayısıyla gündeme ara zam geldi. Temmuz ayında ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağı konuşuluyor. Söz konusu gelişme için Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil olmak üzere hükümet kanadından çok sayıda açıklama geldi. Bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekmesi dahilinde bu konunun gündemde yerini alacağı ve zammın yapılabileceğini vurguladı. Peki ya Haziran ayından sonra yeni bir zam yapılacak mı?

Asgari Ücret İçin 6000 TL Önerisi

Asgari ücrete yeni bir zam için CHP'den teklif geldiği belirtiliyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaptığı açıklamada asgari ücretin en az 6000 TL olması gerektiğini vurguladı. Bu gelişme sonrasında ise pek çok kişinin merak ettiği konuya dair bir açıklama beklenmekte.

Zam Teklifi Kabul Edilecek mi?

Öte yandan düşen alım gücü ile birlikte asgari ücretli vatandaş, maaşına ikinci bir zam alabilecek mi merak edilmekte. Temmuz ayında hükümetin alacağı kararın bu konuda etkili olacağını vurgulayalım.