Asgari Ücret Bir Zam Daha Geliyor! Bu Sefer 850 TL'lik Zam Yapılacak!

Asgari ücrete gelmesi beklenen zamla birlikte çeşitli gelişmeler paylaşıldı. Hükümetin bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğu görülüyor. Asgari ücretli vatandaşların daha fazla ödeme alabilmesi için Temmuz ayında asgari maaşa 850 TL'lik zam yapılabilir. Mevzuatın yakında değiştirilmesi muhtemel.

Asgari Ücret Bir Zam Daha Geliyor! Bu Sefer 850 TL'lik Zam Yapılacak!

18 Mart 2022 Cuma 15:44

Asgari ücrete yılda bir defa zam yapılabiliyor. Dolayısıyla mevzuatın değiştirilebileceği ve artık iki defa zam yapılabileceği açıklanmakta. Konuyla ilgili çok fazla açıklama yapıldı ve pek çok kişi görüşlerini ifade etti. Ancak güncel gelişmelere bakacak olursak 2022 yılı Temmuz ayı itibariyle ne kadar zam yapılacağı da görüşülüyor.

Ara Zam Yapılabilir

Öte yandan asgari ücretlilerin enflasyon karşısında ezdirilmemesi için ara zam yapılabileceği belirtiliyor. Temmuz ayında gelecek bu zammın detayları tam anlamıyla paylaşılmadı. Yine de ortalama 850 TL'lik bir zam yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı da İstiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da beklentilerinin bu yönde olduğu vurgulanmıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın yaptığı açıklamada mevzuatın değiştirilebileceği ve artık senede iki defa asgari ücret zammı yapılacağı belirtiliyor. Konuya ilişkin hükümet cephesinden gelecek çalışmalar yakın zamanda duyurulacaktır. Şimdilik anladığımız kadarıyla enflasyona karşı asgari ücretlilerin gelirini artırma sıklığına başvurulacak. Bu durum işverene nasıl etki eder göreceğiz.