Asgari Ücret 5350 TL Oluyor! Erdoğan O İlden Müjdeyi Açıkladı

Asgari ücret fiyatlarına yeni bir zam bekleniyordu. Bir süredir yapılan açıklamalara son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Peki 2022 Yılı Temmuz ayı itibariyle asgari ücret kaç TL olacak? 5350 TL'lik fiyat teklifi bizzat değerlendirilecek mi? İşte son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari maaş zammı açıklaması...

Asgari Ücret 5350 TL Oluyor! Erdoğan O İlden Müjdeyi Açıkladı

27 Mart 2022 Pazar 12:23

Asgari ücrete Temmuz ayında ikinci bir zammın gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Dolayısıyla bu gelişmeyle birlikte pek çok kişi zam miktarını merak etmeye başladı. Daha önce Ak Partili yetkililerin ifade ettiği olası zamma karşı bir açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ndan geldi. Asgari ücret gerçekten 5350 TL'ye yükselecek mi? Beklentilerin bu yönde olduğu belirtiliyor.

Asgari Ücret Müjdesi Verildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile mevzuata değindi ve "Görüşmeler neticesinde böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz.” ifadesinde bulundu. Buradan da anlayacağımız üzere asgari ücret fiyatlarında olumlu bir gelişme yaşanabilir.

Zam Kararı Henüz Verilmedi!

Öte yandan zam kararının henüz verilmediği biliniyor. Bu nedenle asgari ücret artacak mı yoksa sabit mi kalacak zamanla göreceğiz. Temmuz ayından hemen önce 2022 yılının ikinci yarı dönemi için geçerli olması beklenen zam miktarı açıklığa kavuşturulacak. Vatandaş, 5350 TL seviyesinde bir asgari ücreti enflasyonlara karşı yeterli görüyor.