Artık Kiralık Ev Bulmakta Zor Uygun Ev Bulmakta Zor! Kira Fiyatlarına Yine Zam Geldi!

Kiralık ev bulmanın uygun fiyatlar dahilinde zorlaştığı görüldü. Büyükşehirlerde kiralar ateş pahası haline geldi. Türkiye genelinde pek çok şehrin ortalama kirası arttı. 1000 TL'ye bile kiralık ev bulmak imkansız hale geliyor. Hal böyle iken kiralardaki güncel gelişmeler ve İstanbul ortalama kira fiyatı gözler önüne serildi.

Artık Kiralık Ev Bulmakta Zor Uygun Ev Bulmakta Zor! Kira Fiyatlarına Yine Zam Geldi!

6 Nisan 2022 Çarşamba 19:33

Pek çok şehirde kiralar iyice arttı. Artık 1000 TL'ye bile kiralık ev bulmak zor hale geldi. Öyle ki yalnızca 16 şehirde kiralık ev fiyatları arasında 1000 TL'lik evler bulunabiliyor. Rekor artış yine büyükşehirlerde oldu. Peki hangi şehirlerde ev kiraları ortalama olarak yükseldi? İstanbul'da ateş pahası evlerle birlikte ortalama kira fiyatını duyanlar şok oluyor.

Türkiye Geneli Ortalama Kira Fiyatı!

Türkiye genelinde ortalama kira fiyatının 3100 TL olduğu açıklandı. Ancak söz konusu kira fiyatı İstanbul için geçerli olduğunda bu fiyat 6500 TL'ye çıkıyor. Çeşitli verilere göre kira fiyatları pandemiyle birlikte iyice arttı. Son 1 yıllık artış ise diğerlerinden daha fazlaydı. Dolayısıyla kiradaki son durumla birlikte evlenmek isteyenler veya ayrı eve çıkma konusunda kararlı olanlar bir kez daha düşünmek durumunda kalıyor.

Maaşın %61'i Kiraya Gidiyor!

Öte yandan yapılan araştırmalar doğrultusunda maaşın %61'inin kiraya gittiği belirtildi. Vatandaşın kazandığı paranın büyük çoğunluğu kira ödemek için kullanılıyor. Haliyle bu durum büyük dikkat çekti. Enflasyonun artmasıyla birlikte kira fiyatları da aynı doğrultuda yükselişini sürdürüyor.