Araçlarda Stokçuluk Yapanlara Yeni Önlemler Getiriliyor!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan gelen açıklama sonrasında sıfır araçlarda çeşitli önlemler alındı. Sıfır araçları stoklayan galericiler ve araç alım satımı ile ilgilenen kişilere karşı bazı şartlar getirildi. İşte bakanlıktan gelen açıklama ve dahası haberimizde...

Araçlarda Stokçuluk Yapanlara Yeni Önlemler Getiriliyor!

10 Ağustos 2022 Çarşamba 15:14

Galericiler ve çeşitli stokçulara karşı önlemler artırılmakta. Piyasanın gittikçe pahalılaşmasında rol oynayan stokçuluğa ilişkin bakanlıktan hamle büyük ses getirdi. Ticaret Bakanı, yaptığı açıklamada çeşitli ifadelere yer verdi. Sıfır araç satın alıp bekletmek isteyenlere karşı bazı önlemler alındı.

6 Ay ve Kilometre Şartı!

Sıfır araç satın alacaklar, artık 6 ay içerisinde otomobili bir kez daha satamıyor. Öte yandan 6 bin km şartını da yerine getirmesi gerekecek. Dolayısıyla bu önlemin alınması olumlu karşılandı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı.

Bakanlıktan Açıklama Geldi

Bakan Mehmet Muş, yaptığı açıklamada "Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın."  ifadesine yer verdi.