Araç ve Motor Sahiplerine Üzücü Açıklama Geldi! Yeni Dönem Başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında yaşanan gelişmeler gözler önüne serildi. Peki trafik sigortası ile ilgili neler biliyoruz? 1 Mayıs'tan itibaren aylık artış oranı işlemeye başlayacak. Üstelik zorunlu trafik sigortası yaptırmayanlara ceza da gündeme geldi. Avrasya Tüneli de bayramla birlikte sürpriz bir gelişme imzasını attı.

Araç ve Motor Sahiplerine Üzücü Açıklama Geldi! Yeni Dönem Başlıyor!

30 Nisan 2022 Cumartesi 14:46

Yarından itibaren zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin başlayacağı belirtildi. 1 Mayıs'tan sonra zorunlu trafik sigortasındaki aylık artış oranı yüzde 1,5’ten yüzde 2.25’e çıkarıldı. Dolayısıyla trafik sigortasını yaptırmayanların ceza ödeyeceği belirtiliyor. Üstelik tüm bu gelişmelerle birlikte aylık artış oranının artması yakın zamanda araç sahiplerini ciddi oranda etkileyebilir. Bu zamla birlikte nasıl bir gelişme yaşanacak göreceğiz.

196 TL Ceza Yazılacak!

Zorunlu trafik sigortası yaptırmayanların 196 TL ceza ödeyeceği öğrenildi. Ancak şöyle bir detay var ki bu cezayı 15 gün içerisinde öderseniz daha düşük bir ceza bedeli verebilirsiniz. Cezanın %25 indirimle 147 TL'ye düşebileceği belirtiliyor. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayanların yakından merak ettiği bu gelişme ise yanıt buldu.

Avrasya Tüneli'ne Motor Sürprizi!

Avrasya Tüneli'ne 1 Mayıs'tan itibaren motorların da geçebileceği belirtildi. Bu haberin ardından pek çok motor kullanıcısı sevindi. Bir süredir ne zaman geçiş izninin verileceği merak ediliyordu. Bayramın ilk günlerinden itibaren araç sahiplerinin gündemi şimdiden belli oldu.