Araç Sahipleri Dikkat OGS Tarih Oluyor! Son Başvuru 31 Mart!

Araç sahiplerinin bir an önce OGS yerine HGS'ye geçmesi gerekiyor. Çünkü ay sonundan itibaren HGS kullanılacak. Köprü ve otoyol geçişlerinde Hızlı Geçiş Sistemi ile işlem yapılacağı belirtildi. Son tarih oldukça yaklaşmışa benziyor. Karayolları Genel Müdürü'nden açıklama geldi. Peki OGS'den HGS'ye nasıl geçilir?

Araç Sahipleri Dikkat OGS Tarih Oluyor! Son Başvuru 31 Mart!

24 Mart 2022 Perşembe 14:44

OGS'nin 31 Mart'tan itibaren kullanılmayacağı ve yerine HGS kullanılacağı belirtildi. Ancak OGS kullanıcılarının düşük bir kısmı HGS hesaplarına geçiş yaptı. Haliyle yakın zamanda HGS kullanılacağından ötürü bir an önce işlem yapılması gerekiyor. Yüz binlerce kullanıcının henüz işlemde bulunmaması ise dikkat çekti.

HGS'ye Nasıl Geçilir?

Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) yerine Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS'ye geçmek için bankaya uğramalısınız. OGS etiketi ile HGS etiketinin değişimi ile sizler de hızlı şekilde sistem değişimi yapabilirsiniz. Söz konusu değişim çok uzun sürmemekle birlikte oldukça pratiktir.

Daha Fazla Değişim Bekleniyor!

Öte yandan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, yaptığı açıklama ile 800 bin kişinin daha HGS'ye dönüşünü beklediklerini belirtti. Hızlı şekilde HGS'ye geçişin mümkün olması nedeniyle pek çok kişinin bu işlemi kolaylıkla yaptığı biliniyor. "OGS abone sayısı 1 milyon 200 bin civarında. Şu ana kadar yüzde 30'u yaklaşık 400 bin civarında işlem yapıldı. Geri kalan 800 bin kişinin de ay sonuna kadar dönüşümü yapmalarını bekliyoruz." açıklamasında bulunan Uraloğlu, değişimle ilgili istatistik tahmininde bulundu.