Ankara Fırıncılar Odası Duyurdu! Emek Fiyatına da Zam Geldi!

Buğday ithalatının duraksaması nedeniyle ekmek fiyatlarına zam geleceği belirtiliyordu. Yaşanan gelişme ile Fırıncılar Odası'nın zam talebi ortaya çıkmıştı. Şimdi ise ekmek fiyatlarının değiştiği öğrenildi. Peki ekmek kaç TL'den satılacak? 200 gram ekmek fiyatını görenler şaşırdı. Zamlar ne zamandan itibaren geçerli olacak?

Ankara Fırıncılar Odası Duyurdu! Emek Fiyatına da Zam Geldi!

14 Mart 2022 Pazartesi 20:43

Ankara'da Fırıncılar Odası'nın zam talebi karşılık buldu. 200 gram ekmek fiyatlarına zam geldi. Zammın ne zaman geçerli olacağı merak ediliyor. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın buğday ithalatını etkilediği belirtilmekte. Hal böyle olunca ekmeğe yeni bir zammın gelmesi kesinleşti. Peki ekmek 200 gramı kaç TL'den satılacak? Merak edilen fiyat gelişmesini sizlerle paylaşacağız.

Ekmek 2,75 TL Oldu!

Ekmeğin fiyatı 2,25'ten 2,75'e çıktı. Fiyatlardaki bu gelişme gözden kaçmadı. Daha önce ulaşıma da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından zam gelmişti. Brent varil petrol fiyatının artması ulaşım masraflarını artırıyor. Buğday ve ayçiçek yağındaki sıkıntının devam etmesi durumunda yeni zamların gelebileceği ifade edildi.

15 Mart'tan İtibaren Geçerli Olacak!

Ekmeğe gelecek zammın 15 Mart Salı gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi. Tam buğday ekmeğin fiyatı için ise 3,75 TL'nin ise 5 TL olduğu görüldü. Köy ekmeği 3,75 TL'den 4 TL'ye çıktı. Güncel fiyat gelişmelerine bir yenisi daha eklenebilir. Şimdilik ekmeğe yapılan zamlar bu şekilde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ve fırınlardan zam adımı gelecek mi yakında belli olacak.