Almanya Prim İadesi Nasıl Alınır? Almanya Prim İadesi İçin Şartlar Belli Oldu!

Almanya'da prim iadesi sistemi nasıl işliyor? Yurda dönme şartının yanı sıra nelerin yapılması gerektiği de yer alıyor. Üstelik bu şartları karşılayanların bekleme süresini de göz önünde bulundurması gerekmekte. Almanya prim iadesi işleyiş şekli ve bekleme süresinden söz edeceğiz.

Almanya Prim İadesi Nasıl Alınır? Almanya Prim İadesi İçin Şartlar Belli Oldu!

13 Mart 2022 Pazar 20:55

Almanya'dan sigorta primi iadesinin nasıl alınacağı merak ediliyor. Türkiye'ye taşınanların da merak ettiği bu sisteme dair çeşitli bilgiler vereceğiz. Prim iadesine dair bilinmeyenler ve nasıl alınacağı konusunda da internetten çok sık araştırmalar yapılıyor. Haliyle bu durum dikkat çekmekte. Sigorta prim iadesi için ne kadar süre geçmesi gerekiyor? Zaman dilimi konusunda da merak edilenler yanıt buldu.

Prim İadesi İçin Ne Kadar Beklenmeli!

Almanya prim iadesi için 2 yıl beklenmesi gerekiyor. Bu süreyi beklemek gerekiyor. Peki ya süreyi beklerken Türkiye'de sigortalı olarak çalışmaya başlandığında süreç nasıl işliyor? Pek çok kişi bu sorunun yanıtını arıyor. Mecburi sigortalılığın son bulacağı tarih, bekleme süresinin başlangıcına işaret etmektedir. Dolayısıyla bu detaya da dikkat etmesi gerekiyor.

Almanya ile Türkiye Arasında Fark Yok!

Almanya mecburi sigortalılık ile Türkiye mecburi sigortalılığı arasında bir fark yoktur. Bunun da göz önünde bulundurulması fazlasıyla önemli. Prim iadesi alabilmek Almanya'da yetim aylığı alırken karşılanması gereken şartlarla mümkündür. Bu şartlara değinecek olursak:

  • 18 yaşını doldurmamış olmak
  • 18 yaşını doldurmuş fakat eğitimine devam etmesi veya engelinden dolayı kazancını sağlayamaması durumunda 27 yaşını doldurmamış olmak