AKP'li İsimden Asgari Ücret Açıklaması Geldi! Son Dakika Gelişmesi Bekleniyordu!

Öyle bir açıklama geldi ki milyonlarca asgari ücretli çalışmaya sevindiren haber verildi. Hükümet, asgari ücret için yüzde kaç zam yapacak? AKP'li isimden gelen açıklama sonrasında herkesin gözü Temmuz 2022 asgari ücret maaş zammına çevrildi.

AKP'li İsimden Asgari Ücret Açıklaması Geldi! Son Dakika Gelişmesi Bekleniyordu!

16 Haziran 2022 Perşembe 16:22

Asgari ücrete zam yapılacak mı tartışması hala sürüyor. Temmuz ayında belli olacak detaylarla birlikte pek çok kişinin zam beklediği belirtilmekte. Alım gücü düşen vatandaş, çareyi zam artışında bulacak. Öte yandan hükümetten bu konuyla ilgili ılımlı açıklamalar gelmişti. Kimi zaman ise bazı isimler çekimser açıklamalarda da bulunuyordu. Dolayısıyla henüz bir netlik sağlanamamıştı. AKP'nin etkili isimlerinden Numan Kurtulmuş, önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Zamlanacak mı?

2022 yılı Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi merak ediliyor. Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada "Döviz fiyatlarının oynaklığı bütün vatandaşlarımızı etkileyen kısmı hayat pahalılığıdır. Çarşıda pazarda aldığımız ürünlerin pahalı olmasıdır. Bir taraftan burada oynaklıkları ortadan kaldırıp düzeni sağlamak diğer taraftan da vatandaşlarımızın alım gücünün olumsuz etkilenmemesi için her türlü tedbiri almaktayız. ifadesine yer verdi.

Asgari Maaş 6000 TL Olabilir

Öte yandan pek çok yerde dile getirilen tahmini asgari ücret maaşının 6000 TL olduğu biliniyor. Çünkü son 5 aylık enflasyonun %35'în üzerinde olması zammın en düşük 6000 TL olabileceğini göstermekte.