Akaryakıta Yeniden Zam Geldi! Bir Yılda Benzin, LPG ve Motorin %100 Zam Geldi

Akaryakıt zamlarıyla birlikte yeni fiyatlar ortaya çıktı. Son olarak benzin ve motorin tekrar zamlandı. Peki 2022 yılında akaryakıta ne kadar ödüyoruz? Litre başı benzin, LPG ve motorin fiyatları açıklandı. 2021 yılından bu yana gelen zamlarla birlikte toplam zam oranı neredeyse %100'e ulaştı.

Akaryakıta Yeniden Zam Geldi! Bir Yılda Benzin, LPG ve Motorin %100 Zam Geldi

9 Ocak 2022 Pazar 12:28

Akaryakıt zamları durmak bilmiyor. 20 Aralık'tan bu yana gelen 4. zamla birlikte akaryakıt fiyatları güncellendi. LPG, motorin ve benzindeki son fiyatlar merak ediliyor. Bir yıl içerisinde iki katına çıkan fiyatlar şok etkisi yarattı. Peki 2022 yılı itibariyle akaryakıtta güncel fiyatlar ne durumda?

Akaryakıt Zamlarında Son Durum

Motorine 94 kuruş zam gelirken benzine ise 63 kuruşluk zam takviyesi yapıldı. Motorin 13,72 TL iken benzin ise 13,56 TL'ye yükseldi. Bu zamlarla birlikte 2022 yılında, geçtiğimiz yıla nazaran akaryakıt fiyatlarında iki katı kadar ödeme yapıyoruz. Bu da akaryakıt fiyatlarının iyice cep yakmaya başladığını gösteriyor. Dolar düşüşünden sonra ÖTV payı olarak indirim yapılan akaryakıt zammına şu sıralar direkt olarak zam yapılmakta.

Trafik Azaldı!

Akaryakıt zammıyla birlikte trafiğin azaldığı gözlemlendi. Bu değişim sonrası İstanbul trafiği rahatladı. İnsanlar, akaryakıt fiyatlarını pahalı bulduğu için çözümü toplu taşıma araçlarında arıyor. Haliyle trafik de azalmış oluyor. Ancak bu durum daha ne kadar böyle devam edecek merak edilmekte. Araç sahibi olmak gittikçe daha masraflı bir hale geldi.