Akaryakıt İndirimi Kısa Sürdü! Akaryakıt Fiyatlarına Bir Zam Daha Geliyor!

Akaryakıt fiyatlarına yeniden zam yapılabileceği belirtildi. Nedenini duyanlar ise şok oldu. Çünkü brent varil petrol fiyatında inanılmaz bir yükseliş yaşandı. Peki benzin ve motorin kaç TL'den satılacak? Gelecek zamma dair detaylar ve EPGİS'in duyurusu gözler önüne serilecek.

Akaryakıt İndirimi Kısa Sürdü! Akaryakıt Fiyatlarına Bir Zam Daha Geliyor!

22 Mart 2022 Salı 13:59

Brent varil petrol fiyatında yaşanan yükselişle birlikte akaryakıt fiyatları dikkat çekti. Güncel olarak indirimli halde satılan benzin, motorin ve LPG otogaza yeni zam gelebileceği ifade edildi. Çünkü son zamanlarda düşüşte olan brent varil petrol, artık eskisine nazaran daha pahalı fiyattan işlem görüyor. Haliyle EPGİS'ten yeni bir zam duyurusunun gelmesi şaşırtmayacaktır.

Akaryakıta Ne Kadar Zam Gelecek?

Akaryakıt fiyatlarına gelecek zam şaşırtıyor. Çünkü Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla birlikte akaryakıt gittikçe daha fazla değer kazandı. Talebin arzı karşılayamama ihtimali piyasadaki beklentileri çoğaltıyor. Dolayısıyla brent varil petrol fiyatı yakın zamanda daha da artabilir.

EPGİS Açıklama Yapacak!

Öte yandan EPGİS'ten gelecek akaryakıt açıklaması sonrasında benzin ve motorine 1 TL zam yapılabileceği belirtiliyor. Henüz detay verilmiş değil fakat brent varil petrol fiyatındaki artış kuşkusuz akaryakıta yansıyacak. Bunun önüne geçilmesi de şu an için mümkün gözükmüyor.