Akaryakıt Fiyatlarına Zam Tekrar Gündemde! Peki Pompa Fiyatları Ne Olacak?

Akaryakıt istasyonlarının aldığı kâr payı ile ilgili çeşitli ifadelere yer veriliyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak. Peki ya istasyonların paylarının artması mümkün mü? Aksi halde bazı akaryakıt istasyonlarının kapanabileceği ifade ediliyor.

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Tekrar Gündemde! Peki Pompa Fiyatları Ne Olacak?

20 Ağustos 2022 Cumartesi 18:55

Akaryakıta gelen zamlarla birlikte akaryakıt istasyonlarının kâr payının oransal olarak düştüğü ifade ediliyor. Haliyle bu durum büyük dikkat çekmekte. İstasyonların kazanç oranının artması gerektiği ve bunun gri alandaki boşluğun istasyonlara bırakılmasıyla mümkün olabileceği vurgulandığı belirtildi. Son zamanlara damgasını vuran gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde olacak.

Akaryakıt İstasyonlarına Fazladan Pay!

Bu noktada büyük bir beklenti var. Akaryakıt istasyonları için bir şeyler yapılmaz ise bazı istasyonların kapatılma riski ile karşı karşıya olduğu vurgulanıyor. Bu yıl ve geçtiğimiz yıl bazı istasyonların kapandığı vurgulandı. Yetkililerden gelen açıklamaların da büyük öneme sahip olduğu vurgulanıyor.

Özel İskontolar Gündemde!

Öte yandan konuya dair yetkililerin yaptığı açıklamada "PETDER'in nispi kar payına karşı olmasına hiç şaşırmadım. Çünkü dağıtım şirketleri rafinerilerden yüzde 5'lere varan özel iskontolar alıyorlar ve aldıkları bu iskontoları bayilerine yansıtmıyorlar. Bizim gri alan olarak tabir ettiğimiz bu alanda rafinerilerin dağıtım şirketlerine uyguladığı bu iskontolar direkt olarak dağıtım şirketlerinin ceplerine gidiyor." ifadesine yer verildi.