Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Formül EPDK'dan Geldi! İşte İndirmli Akaryakıt Almanın Formülü..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt istasyonları ile ilgili aldığı kararla birlikte önemli bir sorunu çözmeye hazırlanıyor. Maliyet ve komisyon sıkıntılarına ilaç gibi bir çözüm önerisi geldi. EPDK hamlesi vatandaşın ödediği benzin, motorin ve LPG fiyatlarına yansıyacak mı? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar...

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Formül EPDK'dan Geldi! İşte İndirmli Akaryakıt Almanın Formülü..

5 Mart 2022 Cumartesi 15:01

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında benzin, motorin ve LPG'nin fiyatları şaşırtıcı seviyelere ulaştı. Özellikle de benzin ile motorindeki son durum akaryakıt istasyonlarını da etkiliyor. Nedeni ise maliyetler artıyor ve istasyona düşen komisyon aynı kalıyor. Bunun önüne geçebilmek için Düzenleme ile Taşıt Tanıma Sistemi devreye sokulacak. Böylelikle aracı komisyoncular ortadan kalkacak.

EPDK'dan Yeni Düzenleme!

Şirket araçları ile akaryakıt alanlar için akaryakıt istasyonuna düşen komisyonun artacağı belirtildi. Böylelikle istasyonlar için önemli bir düzenleme yapılıyor. Çünkü brent varil fiyatının 120 dolar seviyesine ulaşması ister istemez istasyonların maliyetini artırıyor ve komisyonlarına da zam gelmedikçe istasyonların kapatılma riski ortaya çıkıyor.

Akaryakıt Fiyatlarına İndirim Gelecek mi?

Öte yandan akaryakıt fiyatlarına gelen günlük zamla birlikte yeni bir indirimin gelip gelmeyeceği merak edildi. Rusya ve Ukrayna savaşından sonra patlak veren fiyatlar için şimdilik indirim beklenmiyor. Ancak fiyatların baskılanabilmesi adına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun hamle yapması muhtemel gözüküyor.