Akaryakıt Fiyatları Herkesin Kafasını Karıştırdı! Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları Bugün Yine Değişti

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamdan sonra şimdi de zam iptali haberi gündeme geldi. Ayrıca benzin ve motorine yeni indirimin geleceği belirtiliyor. Pek çok kişinin merak ettiği akaryakıt indirimine ilişkin nasıl bir gelişme yaşandı? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar düşecek? EPDK'dan gelen açıklama araç sahiplerini heyecanlandırdı...

Akaryakıt Fiyatları Herkesin Kafasını Karıştırdı! Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları Bugün Yine Değişti

11 Mart 2022 Cuma 13:32

Akaryakıt fiyatları, son haftalarda iyice zamlandı. Günaşırı gelen zamlarla birlikte benzin ve motorin iyice cep yakmaya başladı. Şimdi ise yeni bir indirim haberi geliyor. EPDK, benzine 0,79 kuruş ve motorine 2,25 TL zam yapılması beklenirken bir anda zam kararını iptal etti. Bu iptal kararının arkasında ne vardı? Akaryakıt fiyatlarının neden düştüğünü merak ediyorsanız sizlere konuyu izah edeceğiz. Ayrıca fiyatların kaç TL düşeceği de belli oldu.

Akaryakıt Fiyatları Neden Düşüyor?

Benzin ve motorinde yaşanan hızlı artışın sona ermesi ve indirimlerin yapılacak olması dikkat çekti. Şimdi ise bunun nasıl sağlanacağı merak ediliyor. Öncelikle indirimin artmasındaki temel nedenlerden biri brent varil petrol fiyatlarının yükselmesi idi. Bu durum akaryakıt satın alacakları etkiledi. Dolayısıyla zam üstüne zam yapıldı ve akaryakıt fiyatları birkaç kat arttı. Brent varil petrol fiyatı 137 dolardan 112 dolara düşünce ise zam kararı iptal edildi ve indirim geleceği belirtildi.

Benzin ve Motorine Ne Kadar İndirim Gelecek?

Benzin ve motorin fiyatının ortalama 4 TL düşeceği söyleniyor. Haliyle bu durum pek çok kişi tarafından olumlu karşılandı. Brent varilin daha fazla düşmesi durumunda fiyatların iyice düşeceği belirtiliyor. Ancak şimdilik böyle bir gelişme meydana gelmiş değil.