Akaryakıt Fiyatları Düşüşe Geçti! Benzin ve Motorin 6 TL Birden Düşecek!

Akaryakıttaki pahalılık ne zaman geçecek merak ediliyor. Benzin ve motorin fiyatlarının aniden 6 TL düşmesi bir noktada Türkiye'den gelecek hamleye de bağlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanlarını ülkeye davet edecek mi? Brent varil petrol fiyatı düşer ise akaryakıt da düşecek.

Akaryakıt Fiyatları Düşüşe Geçti! Benzin ve Motorin 6 TL Birden Düşecek!

5 Nisan 2022 Salı 13:16

Akaryakıt fiyatlarındaki son dakika gelişmesiyle birlikte merak edilenler yanıt bulacak. Pek çok kişi benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip eder hale geldi. Özellikle de akaryakıta baktığınızda brent varil petrol fiyatı büyük öneme sahip. 100 doların üzerinde olması nedeniyle düzenli olarak zam ve indirim gelişmesi yaşanıyor. Ancak genel itibariyle zamların sayısı ve miktarı çok daha fazla. Peki akaryakıt fiyatlarının nasıl düşmesi bekleniyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Daveti ile Düşebilir

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'ye gelmesi durumunda akaryakıt fiyatlarında olumlu gelişme yaşanabileceği belirtildi. Türkiye'nin aracı ülke olması ve bir şekilde tarafsızlığını koruyarak hareket etmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her iki lideri de Türkiye'ye davet etmesi durumunda meydana gelecek gelişmeler gözler önüne serilecek. Benzin ve motorin fiyatları bu olaylardan etkilenebilir. Brent varil petrol fiyatının 100 dolar altına inebileceği ve bunun da bize ortalama 6 TL gibi bir indirimle yansıyacağı tahmin edildi.

Brent Varil Petrol Fiyatında Son Durum!

Öte yandan brent varil petrol fiyatının ortalama 105 dolar seviyesinde olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla 100 dolar altında yeni indirimlerin gelebileceği vurgulandı.