Akaryakıt Fiyatları Baştan Aşağı Değişiyor! Akaryakıt Litre Fiyatına Büyük İndirim Geliyor..

Benzin ve LPG fiyatlarının düşeceği ifade ediliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki KDV kaldırılacak mı? KDV oranının düşürülmesi ile güncel akaryakıt fiyatları ortaya çıktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceden açıkladığı müjde artık gerçekleşmek üzere. İşte güncel benzin ve LPG otogaz fiyatlarına ilişkin son durum...

Akaryakıt Fiyatları Baştan Aşağı Değişiyor! Akaryakıt Litre Fiyatına Büyük İndirim Geliyor..

15 Şubat 2022 Salı 13:44

Akaryakıt fiyatlarının da KDV indiriminden yararlanacağı belirtildi. Pek çok kalemde KDV indirimin gerçekleşeceği müjdesi verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada bu gelişmeden bahsedildi. Üstelik, gıda fiyatlarının düşmeye başladığı görüldü bile. Marketler, fiyatlarında indirim yapmak durumunda kaldı. Çünkü KDV %1'e düştü. Gıdadaki bu değişim akıllara akaryakıtı getirdi. Peki benzin ile LPG otogazda KDV indirimi olacak mı? Olması durumunda güncel fiyatları sizlerle paylaşacağız.

Benzin ve LPG Otogaz Kaç TL Olacak?

Akaryakıtlardan alınan güncel KDV miktarı ortalama 2,05 TL. Dolayısıyla 0,85 kuruşa çekilmesiyle birlikte fiyatlarda 1,50 TL'lik bir indirim beklenebilir. Ancak bu indirime yalnızca KDV mi eklenir yoksa ÖTV'nin yanı sıra devletten farklı bir adım mı gelecek bilinmiyor.

KDV %18'e İnecek

Akaryakıtta KDV'nin %18'e inecek olması araç sahiplerinin dikkatini çekti. Merak edilen bir başka konu ise ÖTV'de de bu tarz bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağıydı. Eğer yapılır ise fiyatların iki katı kadar düşebileceği ifade ediliyor. Benzin ve LPG kullananlar bu haberden oldukça memnun. Fakat gelinen noktada indirim ne zaman yapılacak zamanla öğreneceğiz.