Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek Vermeye Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler için yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bakanlık, yeni bir yardım kampanyası için kolları sıvadı. Muhtaç vatandaşlar için kasadan 259 milyon liralık bütçe ayrıldı. Paralar Ocak ayında hesaplara yatmaya başlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek Vermeye Başladı!

27 Ocak 2022 Perşembe 19:10

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘’Ocak ayına ilişkin üç farklı nakdi sosyal destek projesi için 259 milyon lira ödeme yapacağız.’’ şeklinde yazılı bir açıklama yaptı. Bu yardımlar, şartlı eğitim, şartlı sağlık ve çoklu doğum yardımı olarak Ocak ayında sunulmaya başlanacak. İşte yardım kampanyasının merak edilen tüm detayları.

Bakan Yanık İhtiyaç Sahibi Aileler İçin Müjdeyi Açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şartlı eğitim yardımıyla çocukların okula gitmeleri halinde ilk ve orta öğretim çağında çocukları bulunan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ailelere eğitim desteğinde bulunacaklarını belirtti. Ayrıca Yanık, şartlı sağlık yardımı ile 0-6 yaş arasında çocuğu olan tüm ihtiyaç sahibi ailelere bakanlığın belirlediği tarih aralığında sağlık kontrollerini yaptırmaları şartıyla nakdi yardım verileceğini açıkladı.

Bakan Yanık Çoklu Doğum Yardımından da Bahsetti!

Bakan Yanık, çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelere de yardım yapılacağını hatırlatarak nakdi yardım müjdesini verdi. Bakan Yanık, ‘’Bu kapsamda 3 farklı sosyal yardım projesi için ihtiyaç sahibi ailelerimize nakdi yardım uygulanacak. Bu program için 259 milyon lira bütçe belirlendi.’’ ifadelerini kullandı.