Adalet Bakanlığı Sıvı Yağ Olayına El Attı! Sıvı Yağ Fiyatları Düşecek mi?

Ayçiçek yağı fiyatındaki son dakika gelişmesi dikkat çekmişti. Fiyatlar bir anda artınca Bakanlık boş durmadı ve stokçular için cezai işlemlere başladı. Ürünleri satmak yerine stok yapan fırsatçılara 3 yıla kadar hapis cezası verileceği ortaya çıktı. Marketler tek tek kontrol ediliyor.

Adalet Bakanlığı Sıvı Yağ Olayına El Attı! Sıvı Yağ Fiyatları Düşecek mi?

9 Mart 2022 Çarşamba 14:23

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da girişimleri ile stokçulara ve fırsatçılara göz yumulmayacağı bir kez daha gösterildi. Ayçiçek yağının stoklara kaldırılması ve bu anın kameralarca çekilmesi dikkat çekmişti. Bakanlık ise bu konuda fiyatların artmasına neden olan marketlerin gözünün yaşına bakmıyor. 3 yıla kadar hapis istemi işlem uygulanmaya başlandı. Çeşitli kontroller bizzat sağlanıyor. Market market gezilerek güncel durum kontrol ediliyor. TCK'nin 237 ve 240'ıncı maddelerince çeşitli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

Stokçular Tepki Çekmişti!

Stokçuluk nedeniyle ülkemizde pek çok ürünün fiyatı normalden fazla olabiliyor. Haliyle bu durum vatandaşın cebini de etkilemekte. Fiyatın yükselmesini bekleyerek elindeki malları satmayan pek çok market hakkında işlem başlatıldı.

Ayçiçek Yağı Fiyatı Fırlamıştı!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ayçiçek yağının 5 litrelik fiyatı 200 TL'yi gördü. Aniden %50'lik artış ile gündeme gelen sıvıyağ fiyatından sonra Bakanlık gerekli çalışmaları başlattı. Daha önce yapılan açıklamada Temmuz ayına kadar ayçiçek yağı stoğunun olduğu belirtilmişti.