Açıklama Geldi! Asgari Ücret 6700 TL Oluyor!

Asgari ücretle ilgili güncel gelişmeler gözler önüne serildi. 5500 TL olan net asgari ücret 6700 TL'ye çıkacak mı? Kasım ayında yeni bir asgari ücret zammı olabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla güncel zamma ilişkin merak edilenler ve Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklamalar gözler önüne serildi.

Açıklama Geldi! Asgari Ücret 6700 TL Oluyor!

11 Ağustos 2022 Perşembe 12:57

2023 yılı Ocak ayına kadar yeni bir asgari ücret zammı olmayacak diye beklentiler sürüyorken yeni iddia ortaya atıldı. Artan enflasyonla birlikte asgari ücretin tekrardan zamlanabileceği gündeme geldi. Hali hazırda 5500 TL net asgari ücretin olması ve beraberinde enflasyonun artmaya devam etmesi, hükümet kanadında hareketliliğe neden oldu. Bakanlıktan gelen son açıklama ise "Kasım ayında zam mı gelecek" sorularını gündeme getirdi.

Kasım'da Asgari Ücret Zamlanacak mı?

Kasım ayı içerisinde asgari ücretin tekrardan zamlanması gündeme geldi. Bu konuda beklentilerin 2023 yılı Ocak ayına kadar zam yapılmaması yönünde olduğu biliniyordu. Bakanlık, vatandaşı enflasyona karşı ezdirmeyecekleri yönündeki açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti.

6700 TL Asgari Ücret İddiası

Yeni asgari ücretin 6700 TL olabileceği iddia edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, açıklamasında  "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer vermişti.