Açıklama Az Önce Geldi! En Düşük Emekli Aylığı 5 Bin TL Olacak..

Emekli maaşı hakkında yeni gelişmeler yaşandı. 2022 Temmuz ayında en düşük emekli maaşı artacak! Aynı zamanda memur emeklileri de daha fazla ödeme alacak. Peki tüm emeklileri ilgilendiren maaş zammı gelişmesinde detaylar belli oldu mu? Hükümetten gelen açıklamalar dikkatle dinlendi.

Açıklama Az Önce Geldi! En Düşük Emekli Aylığı 5 Bin TL Olacak..

9 Mayıs 2022 Pazartesi 15:48

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. Hükümetin düzenlediği çeşitli toplantılarla birlikte yeni bir karara varılması beklenmekte. Sendikaların bu konudaki beklentisi nedir? Enflasyon ve çeşitli verilerin birleştirilmesiyle artık yeni emekli maaşının ortaya çıkması bekleniyor. 2022 yılında emekli maaşına uygulanacak zamma dair çeşitli gelişmeler meydana geldi. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

En Düşük Emekli Maaşı Artacak!

Hükümetten gelecek hamle ile yeni emekli maaşı yakın zamanda belirlenecek. 2022 yılının ikinci yarısını kapsayacak şekilde bir maaş artırımı bekleniyor. Dolayısıyla Temmuz ayından itibaren emeklilere verilecek maaş kaç TL olacak hep birlikte göreceğiz. Şu ana kadar açıklanan veriler doğrultusunda belirli tahminler yapılabilmektedir.

Maaş 2022 Temmuz'da Kaç TL Olacak?

Emekli maaşının Temmuz ayından itibaren tahmini olarak aşağıdaki değerlere ulaşacağı belirtiliyor. Memurun yanı sıra emeklinin de alacağı ödemeye ilişkin bilgiler verildi. En düşük memur maaşından en düşük memur emeklisi maaşına kadar çok fazla detay bulunmakta. Buna göre;

  • En düşük maaş memurlarda 6429 TL'den 8872 TL'ye
  • En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4289 TL'den 5918 TL'ye
  • Esnafta 2948 TL'den 4083 TL'ye
  • 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise bu ödeme miktarı 3292 TL'den 4559 TL'ye çıkacak.