6 Yıl Önce Erken Emekli Olmanın Yolu Açıladı! Kimler Erken Emekli Olabilir?

Erken emeklilik konusunda merak edilenler yanıt buldu. Kimler emekli maaşını yıllar öncesinden alabilecek? SGK'nın sunduğu emeklilik opsiyonları merak ediliyor. Emekliliğe dair güncel gelişmeleri paylaşıyoruz. Detayları sizlerle paylaşacağız. İşte 2022 yılı emeklilik yöntemleri...

6 Yıl Önce Erken Emekli Olmanın Yolu Açıladı! Kimler Erken Emekli Olabilir?

13 Nisan 2022 Çarşamba 16:21

Emeklilikte merak edilenler hızlı şekilde sigorta primi doldurmak ve yaş beklemeden emekli olmaktır. Dolayısıyla 2022 yılında kimler erkenden emekli olabilir buna değineceğiz. Elbette SGK'nın bu noktada sunduğu bazı avantajlar bulunuyor. Söz konusu prim borçlanmasıyla ilgili çok fazla detay var. Eğer sizler de emeklilikle ilgileniyorsanız detaylara değinelim.

Erken Emeklilikte Yöntemler

Sigorta priminizin dolması emeklilik için önemli şartlardandır. Dolayısıyla doğum borçlanması ve askerlik borçlanması bu konuda ön plana çıkıyor. Erkek ve kadınlar yıllar öncesinden emeklilik hakkı elde edebilmekte. Borçlanma yöntemlerine dair detayları sizlerle paylaşacağız. Peki hangi yöntemler bulunuyor?

Doğum Borçlanması

Bu borçlanma türünde kadınlar çocuk başına 2 yıldan olmak üzere toplam 6 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde edebilir. Sigorta primlerini borçlanarak ödemeleri halinde bu fırsatı değerlendirmiş olacaklar.

Askerlik Borçlanması

Erkekler ise askerlik süreleri ile bağlantılı şekilde askerlik borçlanması ile sigorta primlerini ödeyebilmektedirler. Bu da erkeklerin erken emekli olmasını sağlayan etkenler arasında yerini alıyor.