50 Yaşına Gelmeden Emeklilik Mümkün mü? Erken Emeklilikte Büyük Devrim!

Emeklilik, sigorta giriş tarihi ve prim günü ile bağlantılı olsa da tek başına yeterli değil. Bazı meslekler erken emeklilik için avantajlı konuma geliyor. Çalışma sürelerine eklenen fazladan süreler ile emeklilik yaşları düşürülmekte. Peki hangi mesleklerde bu durum geçerli? Erken emekli olmanın en hızlı yollarından biri paylaşıldı...

50 Yaşına Gelmeden Emeklilik Mümkün mü? Erken Emeklilikte Büyük Devrim!

28 Ekim 2021 Perşembe 18:58

Pek çok emekli adayı nasıl 50 yaşından önce emekli olurum ve yaş beklemem diye araştırma yapıyor. SGK üzerinden emekli olmak isteyenlerin düzenli olarak sorgulama yaptığı bilinmekte. Ancak çalıştığınız mesleğe bağlı olarak da erken emeklilik mümkün olabilir. Emeklilik konusunda yalnızca prim günü ve sigorta kayıt tarihine bakılmamaktadır. EYT'lilerin yaş beklediği bu dönemde emekliliğe dair önemli ipuçları ve bilinmeyenleri sizlerle paylaşacağız. Erken yaşlarda emekli olmanın mümkün olduğu belirtiliyor.

50 Yaş Öncesİ Emeklilik

50 yaşından önce emekli olmak istiyorsanız çalıştığınız mesleği gözden geçirmelisiniz. Eğer mevcut mesleğinizden ötürü yıpranmışsanız ve bu durum yıpranma payı olarak kayıtlara geçebilecekse sizler de emeklilik için daha erken bir yaş aralığında bulunabilirsiniz. Çünkü çalışılan mesleğin kişi üzerinde yaratacağı sorunlar ve çok daha fazlası gündeme alınıyor.

Fazladan Hizmet Süresi Eklenecek!

Kişinin riskli işlerde çalışmasıyla beraber (bu riskli işler resmi kayıtlarda tanınmış olmalı) kişinin emekli olması kolaylaşıyor. Yıllar öncesinden emekli olabilir ve emekli maaşınızı almaya başlayabilirsiniz. Genel olarak ağır işler gerçekleştire kişiler için geçerli olduğunu da belirtelim. Sizler de çeşitli araştırmalarla mevcut mesleğinize 360 gün çalışma sonrası ekstra hizmet süresi eklenip eklenemeyeceğini öğrenebilirsiniz.