49 Yaşında Emeklilik İçin Geri Sayım Başladı! Nasıl Erken Emekli Olunur?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı bekleyen gelişmeler yayınlandı. SGK'lılar nasıl emekli olacak merak ediyor. Erken emeklilikte yaştan nasıl düşürülür ona değineceğiz. 49 yaşından itibaren emekli olmak için neler yapılmalı? İşte merak edilen emeklilik sorularına verilen yanıtlar...

49 Yaşında Emeklilik İçin Geri Sayım Başladı! Nasıl Erken Emekli Olunur?

16 Aralık 2021 Perşembe 12:38

Emeklilik yaşını öne çeken pek çok emekli adayı, yıllarca beklemek zorunda kalmıyor. Sırf bu yüzden emeklilik konusunda sıkıntı yaşamayan pek çok kişi bulunmakta. Eğer sizler de emeklilik yaşınızın düşürülmesini istiyorsanız ne yapmalısınız? Gerekli olan prim günü şartı ve çalışma şartının yanı sıra çeşitli detaylara da dikkat edilmesi gerekmekte. 49 yaşında dahi emekli olunabilir. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için merak edilen gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Kimler Erken Emekli Olabilir?

Erken emeklilikte borçlanma yöntemine başvuran veya sigorta giriş tarihi erken olan kişilerin avantajlı olduğu belirtiliyor. Eğer giriş tarihiniz 8 Eylül 1999 öncesi ise sizler de 50'li yaşlarda emeklilik olabilirsiniz. Çünkü bu tarihten önce sigorta kaydını yaptırmış olanların çalışması gereken yıl miktarı ve yatırması gereken prim günü daha azdır. Zaman içerisinde limit iyice arttı.

Prim Günü Borçlanması

Borçlanma yöntemi de en sık kullanılan emeklilik yolları arasında gösteriliyor. Erkekler için askerlik borçlanması devreye girerken kadınlarda ise doğum borçlanmasının uygulandığı bilinmekte. Erkekler askerlik sürelerini emeklilik yaşından düşürebilir. Kadınlar ise en fazla 6 yıl emeklilik yaşını düşürebiliyor.