3600 Ek Göstergeden Kimlerin Yararlanacağı Belli Oldu! İşte 3600 Ek Gösterge Çıkış Tarihi!

Milyonlarca memurun beklediği 3600 ek gösterge hakkında neler biliyoruz? TBMM'de düzenlemenin ne zaman kabul edileceği soruldu. Üstelik hangi meslek gruplarının bu düzenlemeden yararlanacağı da araştırılıyor. Ek göstergeye ilişkin memur emekli maaşı ve ikramiyesi detayları haberimizde...

3600 Ek Göstergeden Kimlerin Yararlanacağı Belli Oldu! İşte 3600 Ek Gösterge Çıkış Tarihi!

29 Temmuz 2022 Cuma 13:49

Meclis'ten geçmesi beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili bazı detaylara yer verildi. Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu güncel gelişmeler hakkında bilgi vereceğiz. Hangi meslek gruplarının bundan yararlanacağı merak ediliyor.

Emekli Maaşı ve İkramiye Artacak!

Memurların alacağı emekli maaşı ve ikramiyenin artacağı belirtildi. Öğretmen, polis, sağlık çalışanı, din görevlisi, avukat, il müdür, ilçe müftüsü, bekçi, uzman erbaş/jandarma, matematikçi, istatistikçi gibi mesleklerin ödemeleri yükselecek. Peki ya 3600 ek gösterge tahmini olarak ne zaman TBMM'de kabul görecek? Düzenlemenin bir süredir devam ettiğini biliyoruz. Ancak bir şekilde sona ermiş değil ve bu durum herkesi merak ettiriyor.

2023 Ocak'ı Bekleyin!

Bakanlıktan verilen müjde ile birlikte 2023 Ocak ayının kritik olduğu vurgulanıyor. Dolayısıyla sizler de yakın zamanda alacağınız ikramiye ve emekli maaşı ile ilgili önemli detayları öğrenebileceksiniz. Ciddi oranda bir artış beklendiğini belirtelim. Bazı mesleklerde 2000 ek göstergeden 3600'e yükseltme mümkün olacakken bazılarında ise 3000'den 3600'e yükseltme olacak.