3600 Ek Gösterge İçin Tarih Verildi! Emekli Maaşına ve İkramiyesine Ne Kadar Zam Gelecek?

3600 ek göstergeye dair tarih verildi mi? Milyonların emekli maşaı ve ikramiyesi artacak. Peki emekli maaşının yüzde kaç artması bekleniyor? 4 milyonun beklediği haber sonunda geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile 3600 ek göstergeye dair detaylar...

3600 Ek Gösterge İçin Tarih Verildi! Emekli Maaşına ve İkramiyesine Ne Kadar Zam Gelecek?

4 Nisan 2022 Pazartesi 13:12

3600 ek gösterge ile ilgili güncel gelişmeler gözler önüne seriliyor. Uzun süredir beklenen bu müjdeli haber için yaklaşık 4 milyon kişinin gözü kulağı Meclis'teydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklama ile ne zaman Meclis onayına sunulacağı hakkında bilgi verdi. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan da bizzat bu çalışmanın takipçisi. Söz konusu 3600 ek gösterge, bazı meslek gruplarına ekstra emekli maaşı ve ikramiye fırsatı sunacak. Bu da önemli bir artış anlamına gelecek. Çünkü emekli maaşı için ortaya atılan rakamlar şaşırttı.

Emekli Maaşına 1200 TL Zam!

Emekli maaşı için ortalama 1200 TL zam gelebileceği belirtiliyor. İkramiye ise bir aksilik yaşanmaz ise ortalama 35 ila 42 bin TL arasında artışla gündeme gelebilir. Çalışmalar sürerken vatandaşın dikkatini çektiği nokta ise 3600 ek göstergenin geleceği tarih oldu.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman?

3600 ek gösterge zammı için 10 Mayıs gösterildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen açıklama ile Mayıs ayında Meclis'e sunulabileceği ifade edildi. Dolayısıyla vatandaşlar heyecanlı bir şekilde beklemeye başladı. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.