3600 Ek Gösterge İçin Son Günler! Yeni Düzenlemeye Dair Detaylar!

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı onayı sonrasında çeşitli detaylara yer verilecek. Taslak çalışması neredeyse tamamlandı. Hangi meslek grupları ikramiye ve emekli maaşı artışından yararlanacak? İşte düzenlemeye dair detaylar ve 3600 ek gösterge çıkış tarihi...

3600 Ek Gösterge İçin Son Günler! Yeni Düzenlemeye Dair Detaylar!

3 Haziran 2022 Cuma 19:02

Uzun süredir beklenen 3600 ek gösterge ile ilgili çeşitli sorular soruluyor. Öyle ki artık pek çok kişinin istediği bu düzenlemeye dair bazı detaylara yer verildi. Çeşitli meslek gruplarının faydalanabileceği düzenlemeyle ilgili neler biliyoruz? Yıllardır beklenmekteydi. Bundan sonraki süreçte bakanlığın devreye girmesiyle taslak kısmı neredeyse halledildi. Kamu personellerinin heyecanla beklediği 3600 ek göstergede bütçe çalışması da son buluyor.

Emekli Maaşı ve İkramiyeye Zam!

3600 ek gösterge sonrasında emekli maaşı ve ikramiyenin zamlanacağı belirtiliyor. Böylelikle milyonları ilgilendiren bu gelişmeyle beraber maaşlar da yükselecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe çalışması tamamlandı. Dolayısıyla geriye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ve sonrasında çeşitli düzenlemeler kaldı.

Kamu Personelleri Müjdeyi Bekliyor!

4 ana meslek grubu kesin olarak 3600 ek göstergeden faydalanacak. Ancak diğer meslek grupları için kesinlik belirtilmedi.  Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek grupları heyecanla beklemekte. Yakın zamanda çeşitli detaylar daha net bir şekilde duyurulacak.